Okonventionell webbdesign

På jakt efter utflippad hemsida för inspiration

Teda Art Projects nya webbplats bör kännas som just Teda Art. Men hur brukar konstnärliga hemsidor se ut? Här går jag på jakt efter mer inspiration.

Jag började med att googla på både mindre konstprojekt i storlek med Teda Art, och världsledande konstmuseer som Tate, Louvren och Guggenheim. De mindre jag råkade hitta var inte intressanta ur webbdesignsynpunkt men det mest överraskande var att se hur konventionella även de stora museerna är. Det är otroligt snyggt, men fyrkantigt och symmetriskt.

Okonventionellt: Gudrun Sjödén

Eftersom Eva Karlsson, som driver Teda Art Project, är modedesigner tittade jag även på webbsajter som Marimekko och Gudrun Sjödén. Och här: bingo! Okonventionellt. Galet och utflippat.

Titta på bilden ovan. Se på detaljerna: kartan. Menyn. Kassarutan uppe till höger – med en tygkasse i stället för den konventionella kundvagnssymbolen. Och ”materialet” – gå in på webbplatsen och kolla närmare. Allt ser ut som gammalt papper eller tyg. Det är … typiskt Gudrun Sjödén.

Fortsättning följer

Jag hittade min utflippade sajt, men det är Gudrun Sjödéns stil, inte Teda Art Projects. Och märkte du en sak? Gudrun Sjödén har visserligen ett väldigt eget uttryck men allt sitter där det brukar. Menyn högst upp och köprutan uppe till höger. Det tittar vi närmare på nästa gång.

Tidigare artikel i serien:


Kommentarer inaktiverade.